Elhelyezkedés

Miért Fonyód?

A Balaton déli partjának egyik legnagyobb és legizgalmasabb települése, Fonyód. A város innovációra való folyamatos nyitottsága tette lehetővé, hogy legkomfortosabb fürdőhelye, a Panoráma strand szomszédságában épüljön fel a Sunset Resort Apartmanház. 

Itt található a Balaton leghosszabb mólója, a legjobb szabadstrandja és a legszebb panorámát nyújtó kilátói is. Fonyód egy romantikus kisváros hangulatát nyújtja, ugyanakkor fejlett infrastruktúrájának, pezsgő kulturális életének, művészeti és gasztronómiai sokszínűségének köszönhetően magas életszínvonalat biztosít lakói, és nyaralói számára egyaránt.  


Látnivalók Fonyódon és környékén


Kripta-Villa

Fonyód egyik látványossága a Kripta-villa, aminek pont olyan bizarr a története, mint amilyen a neve: Abrudbányai-Rédiger Ödön ugyanis annyira szerette az esküvő előtt elhunyt menyasszonyát, Magdust, hogy 1941-ben - már családos emberként - emlékvillát épített egykori szerelmének. Ödön a pazar helyre épített, mediterrán stílusú épületben helyezte el márványból kifaragott nászágyukat, rajta a néhai menyasszony és saját maga fekvő másával. A villába kerültek volna Magdus hamvai is, ám a háború meghiúsította a tervet.


Nagyboldogasszony-templom

A fonyódi Nagyboldogasszony templom az egyik legszebb balatoni panorámával rendelkező plébániatemplom. A román stílusban épült templomot Gyalus László tervezte, felszentelésére 1902 augusztusában került sor. A templomot később, 1920-ban átépítették.


Sipos-Hegyi kilátó

A Balaton partján egyedül erről a helyről látható tiszta, páramentes időben teljes hosszában, Keszthelytől Keneséig Közép-Európa legnagyobb állóvize, a Balaton 

Badacsony

A Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, amely a Balaton két öble között magasodik. A nagyjából kör alakú hegy kerülete 11 km. Oldalát 280 méteres magasságig - szőlőtermesztésre kiválóan alkalmas - különféle laza üledékek borítják. A hegyről páratlan a panoráma Fonyódra, illetve észak felé a Tapolcai-medencére, emellett turisztikai jelentőségét emeli hagyományos borvidéke és a Balaton partjának közelsége.

Moló 

A móló 1897-ban épült, amelyet tervezője, Scholcz Gyula műszaki főtanácsos igen helyes esztétikai szépérzékkel a Gulács-hegy merőleges középvonalának irányított. Ezt a kövekből felhányt mólót 1906-ban átépítették, majd hullámtörő létesítésével a mai korszerű kikötőt alakították ki. A mólónál áll Kiss István alkotása, a Páros akt, illetve a parkban Lányi Antal, a Balaton első átrepülőjének tiszteletére állított emlékoszlop.


Várhegyi kilátó

A kilátó a Várhegy 231 m magas csúcsán egy Árpád kori földvár maradványaira épült. A kilátóból látható a Balaton teljes nyugati és középső medencéje és jó időben a Tihanyi félszigeten túl is ellátni. A kilátót körülölelő erdőben kellemes túrautak vannak, ahol tanösvény mutatja be a térség múltját valamint növény- és állatvilágát. Az erdőben kijelölt tűzrakó helyek találhatók, és megtekinthető Bélatelep alapítójának, Dr. Szaplonczay Manónak a síremléke is.Csisztapuszta

A csisztapusztai fürdő a Balaton partjához közel, Buzsáktól 5 km-re található. A fürdőt 42 °C-os ásványi anyagokban gazdag hidrokarbonátos, kénes, nagy mennyiségű szénsavat is tartalmazó, gyógyhatású meleg vize miatt sokan keresik fel. Kedvező összetétele alkalmas mozgásszervi és reumatikus betegségekre, nőgyógyászati, bél- és gyomorpanaszok, bőrbetegségek kezelésére, valamint törések utáni rehabilitációra is.

Még több látnivaló és programlehetőség érdekli? Látogasson el a Sunset Resort Apartmanhotel oldalára és tájékozódjon még több lehetőségről!