Műszaki leírás

8640 Fonyód, Fürdő utca 36. 

1. Tervezett új építés

1.1. Telek elhelyezkedése, épület megközelítése

Az épület közvetlen a Balaton partján, jelenleg üres telken épül, saját strandszakasszal.

A személygépkocsik behajtására az utcáról két kapubehajtó is szolgál, ahonnan elérhetőek a telken belüli és az épületen belüli parkolók is.

1.2. A tervezett kialakítás

Az épületben összesen 84 lakást tervezünk. A földszinten 11, az 1. és 2. emeleteken 18-18, a 3. emeleten 16, a 4. emeleten 13, a legfelső szinten pedig 8 lakást alakítunk ki.

Az épületben két lift is épül, egy 13 személyes és egy 8 személyes.

2. Épületszerkezetek

2.1. Tartószerkezet

Az épület függőleges tartószerkezete 25 cm vasbeton pillérek, 20 cm vastag vasbeton merevítő fal, valamint 25 cm vastag SILKA falazat.

2.2. Válaszfalak

A lakáson belüli válaszfalak 10 cm válaszfallapokból készülnek, a lakások közötti elválasztó falak 25 cm-es mészhomok téglából készülnek. Az erkély elválasztó paravánok 2,00 m magas tejüveg falak acél kerettel.

2.3. Külső falak

Az épület tartószerkezetét a vasbeton váz és a 25 cm SILKA falazóelemből épülő teherhordó falazat adja.

2.4. Födémek

A födémek az általános emeleteken 22 cm vastag vasbeton lemezekkel készülnek. A földszint feletti födém a garázsban 30 cm vastag vasbeton födém.

2.5. Homlokzati vakolat és burkolat

Homlokzati vakolat nemesvakolattal készül, a homlokzati terv szerinti helyeken ragasztott kerámia burkolattal.

2.6. Homlokzati nyílászárók

Az épületbe műanyag ablakok kerülnek elhelyezésre 3 rétegű üvegezéssel, kívül sötétszürke színben. Az ablakokhoz beépített redőnytok készül elektromos redőny mozgatóhoz kiállással ( a mechanikus mozgatású alu redőny, a redőny mozgató motor, valamint a szúnyogháló nem része az alap műszaki tartalomnak).

2.7. Tetőfedés

Az épületre lapostető készül kavicsborítással. Az attikafalak alumínium lemezfedést kapnak.

Az előtetőkön PREFA alumínium lemezfedés készül.

2.8. Hő- és hangszigetelések

A monolit vb. szerkezetekre, monolit vasbeton födémszélekre, pillérek homlokzat felöli oldalaira és a vasbeton merevítő falakra, azok hőhíd-mentesítésére 5 cm nem éghető extrudált PS hőszigetelő lap burkolatot alkalmazunk az általános homlokzati hőszigetelésen túl.

A külső SILKA falazat elé 15cm, polisztirol hőszigetelés kerül. A kerámia homlokzati burkolat mögött 10 cm kőzetgyapot hőszigetelés készül 25 cm falazattal.

A tetőtéri födémen 20-25 cm EPS hőszigetelés készül.

A lakások, közös közlekedő terek padlószerkezeteibe lépéshang szigetelés kerül.

2.9. Padlóburkolatok

A lakásokban úsztatott aljzaton kerámia (hálósan rakva), illetve laminált parketta burkolatok készülnek. A teraszokon csúszásmentes greslap burkolat lesz. A burkolatok az Építtető által meghatározott, helyszínen elhelyezett mintákból választhatók, kerámia burkolat nettó 3000 Ft/m2, laminált padló burkolat nettó 2200 Ft/m2 lapáron. A belső udvari járdák beton térkő burkolattal épülnek.

2.10. Falburkolatok

A válaszfalak vakoltak, vagy gletteltek, festettek. A mellékhelyiségekben ragasztott kerámiaburkolat készül (fürdőszobában, WC-ben a burkolólap méretének megfelelően egész lappal befejezve az ajtó szemöldök felett; konyhában 0,85-1,45 m között +tervezett tűzhely körül, falvégeknél befordulva). A burkolatok az Építtető által meghatározott, helyszínen elhelyezett mintákból választhatók, kerámia burkolat nettó 3000 Ft/m2 lapáron.

2.11. Belső ajtók

Utólag szerelt tokszerkezetű ajtótokok, dekorfóliás felülettel, papírrács-betétes, tömör kivitelben. Az ajtókhoz alu natúr kilincs tartozik normál zárral, WC esetében WC zárral. A lakás bejárati ajtaja acél tokos, furnér borítású ajtólappal, magas statikai és dinamikai szilárdsággal, több ponton záródó zárral, gomb-kilincs garnitúrával, fehér színben készül.

2.10. Beépített bútorok

A lakások alapfelszereltségébe nem tartozik a konyhabútor és a beépített konyhagépek, ezek opcionálisan rendelhetők.

3. Épületgépészet

3.1. Víz- csatorna

Mosdók félporcelán Alföldi (vagy vele műszakilag egyenértékű) típusúak (fehér) egykaros keverő csapteleppel. A WC-k mélyöblítésű Alföldi (vagy vele műszakilag egyenértékű) típusúak, falban szerelt Geberit tartályos kialakításúak. A fürdőben akryl beépített fürdőkád egykaros keverő csapteleppel és kézi zuhannyal, zuhanytartóval. A mosogatógép és a mosógép csatlakozás a gépészeti tervek szerint készül. A lakások saját vízmérővel rendelkeznek.

3.2. Fűtés

A központi fűtés és melegvíz előállítás földgázzal működő kazánnal megoldott. A kazán a földszinten lévő kazánházban kap helyet. Minden lakáshoz saját fűtési hőmennyiség mérő tartozik. A lakás hőmérsékletét lakásonként 1 db programozható szobatermosztát szabályozza. A lakásokban radiátoros fűtés készül.

3.3. Szellőzés

A belső terű mellékhelyiségek (WC, fürdő) részére mesterséges elszívást építünk helyiségenként elszívó ventillátorokkal. A berendezések villanykapcsolóról üzemelnek, késleltetett indulással, és utánfutással. A légutánpótlás a belső nyílászárókon, ablakba beépített résszellőzőkön keresztül biztosított. A konyhákban központi elszívó kürtő nem épül.

3.4. Hűtés

Az épületben valamennyi lakás részére önálló hűtési lehetőséget biztosítunk igény esetén akár csak klíma előkészítéssel (kondenzvíz vezeték, elektromos betáp, hűtési alapvezeték) a szobákban. A klíma kül- és beltéri egységek opciósan rendelhetők, az alapár nem tartalmazza. Megrendelés esetén a klíma kültéri egységet a tetőn vagy a földszinti parkolóban helyezzük el.

3.5. Gáz

A lakásokba földgáz vezeték nem kerül bevezetésre.

4. Épületvillamosság

4.1. Erősáram

  • Minden lakás saját almérővel rendelkezik, 1x32A elektromos kapacitással. A lakásokban a szerelvények (kapcsolók, dugaljak) kiépülnek, a lámpákhoz vezeték kiállás készül, a redőnyhöz védőcsövezés (elektromos redőnymozgató kiépítési lehetőség kapcsoló nélkül).
  • A nappaliban TV + LAN csatlakozón kívül 2db 230V dugaszoló aljzat egy csoportban + 3 db dugaszoló aljzat kerül kiépítésre.
  • A szobákban TV + LAN csatlakozó + 2db 230V dugaszoló aljzat egy csoportban + 3 helyen (bejáratnál és az ágy két oldalán) épül dugaszoló aljzat.
  • A lakás belső folyosóján 3 kapcsolási helyig alternatív + keresztkapcsoló, 4 helytől nyomógombos (ha szükséges) kapcsoló épül.
  • A konyhában elektromos sütő és tűzhely kiállás 1x20A, szagelszívó kiállás készül. Külön dugaszoló aljzat épül a mosogatógép, hűtőgép és mikro részére, valamint a pult felett +3 dugaszoló aljzat.

4.2. Kaputelefon

Minden lakásba bekötésre kerül a központi kaputelefon audió beltéri lakáskészülékkel.

4.3. Vagyonvédelem

A lakásokban riasztó alapcsövezés készül a bejárati ajtóknál ajtónyitás érzékelőhöz. A vezetékek és készülékek nincsenek az árban.

4.4. Gyengeáram

A szobákban 1 db TV és 1 db Internet csatlakozó épül ki, az internethez CAT5e kábelezéssel, sugaras kábelkiépítéssel a lakás gyengeáramú csatlakozó dobozától.. A társasházban nincs központi internet/TV/telefon szolgáltatás. Az épület átadásakor legalább egy szolgáltató hálózata ki lesz építve, lakásonként saját gyengeáramú csatlakozó dobozzal.

5. Vevői igények kezelése

A vevők külön kérésére a 1. számú mellékletben rögzítettek figyelembe vételével lehetőség van arra, hogy saját lakásukra vonatkozóan módosítási javaslatot fogalmazzanak meg, az eladó által megadott ütemterv szerint, ha:

- az nem befolyásolja az épület külső megjelenését vagy a közös használatú területek megjelenését,

- nem eredményez a megajánlottnál alacsonyabb minőségi színvonalat technikai jellemzők és megjelenés tekintetében,

- nem jár hátrányos következményekkel a lakásszomszédok vagy harmadik fél számára,

- nem befolyásolja a műszaki ütemtervet, a technológiai folyamatokat, illetve nem ellentétes a vonatkozó jogszabályokkal, szerződésekkel, és a jogerős építési engedély követelményeivel.

- nem érinti az épület központi berendezéseit és hálózatait (pl. elszívás, kaputelefon-rendszer, lefolyórendszer stb.).

A fentieknek megfelelően az épület homlokzatának és közös részeinek, valamint a kertnek a kialakítása teljes mértékben a Beruházó kompetenciája, erre változtatási kérelmet nem tudunk elfogadni. Közös résznek számítanak ebből a szempontból a lakások külső nyílászárói, bejárati ajtók és szerelvényei, teraszburkolatok, lépcsőházi és lépcső burkolatok, erkélykorlátok, teraszfalak színei, a lépcsőházban és erkélyeken lévő elektromos és egyéb szerelvények (pl. ajtócsöngő), valamint a lámpatestek is.

2018. június 12.